Information: Fabelagtigt højt niveau ved Copenhagen Beer Celebration

Informations Niels Ivar Larsen var med til Copenhagen Beer Celebration – tre af de øl han smagte på bedømmes i avisen i dag.

Copenhagen Beer Celebration 2014 Brekeriet

Smokey Sour fra svenske Brekeriet får de maksimale seks point:

Fra Malmö-bryggeriet Brekeriet testede jeg således en bemærkelsesværdig sour ale med røgtoner – den første gyldne røgøl, jeg kan mindes at have smagt. Inciterende og sprød med kraftig aroma af tørv og røg, mortadellapølse, citronsaft, whisky og læder. De røgede og syrlige noter i smagsbilledet klædte hinanden utroligt godt.

Den meget særprægede Bäver øl fra svenske Närke Kulturbryggeri får fem point. Den er tilsat sekret fra bæverens anale kirtler! Festivalens absolutte mest bizarre øl ifølge Niels Ivar Larsen:

Det er en krydret vanvittig øl med en ikke just angenehm aroma af morgenurin, hvori blander sig malt, skovbund, enebær, vildtkød, moskus og gran. Den aromatiske kompleksitet bliver hængende i munden længe, efter at øllen er nedsvælget. Bæverkirtlerne er angiveligt opløst i alkohol og tilføjet i beskedne doser, men nok til at smage igennem som toner af vildtkød.

Double IPA’en Palate Wrecker fra amerikanske Green Flash får ligeledes fem point:

Som titlen antyder, er aromaen da også ekstremt bitter med mængder af fyrrenål, grapefrugt og humlepille og svage strejf af karamel i baggrunden. Smagen begynder som kraftig grapefrugtssyrlighed med et underlag af hamp og røg og glider over i en robust fyrrenålsbitterhed med en let og sødlig tilstedeværelse af malt i finalen rundet af en anelse tørret abrikos. Som det hedder på nudansk: en awesome øl fra en fuldstændig awesome ølfestival med et fabelagtigt højt niveau.

Læs mere:

Kommentarer