Hver tiende danske øl brygget ved Ølkollektivet

I 2015 blev der brygget 130 øl ved Ølkollektivet – i sandhed et kollektiv af bryggerier og bryggere.

Ølkollektivet partnere

Med 130 øl brygget ved Ølkollektivet, blev hver tiende af de 1.298 nye danske øl i 2015 brygget et eneste sted!

Ølkollektivet er en nyskabelse i den danske ølverden. For her deler en række bryggerier brygkapaciteten på det samme sted – i et tidligere mejeri ved Gørløse sydvest for Hillerød i Nordsjælland.

Ølkollektivet startede ud med, at Simon Toft Hansen og Tobias Rieck overtog stedet. De står bag henholdsvis Ølsnedkeren og Brøggeren.

Men efterfølgende er en række andre bryggerier gået ind i det. De deles om at bruge Ølkollektivets brygværk, men efterfølgende gærer og modner øllet på tanke, som nogle af bryggerierne selv har investeret i og opstillet på det gamle mejeri.

Samlet stod de således bag 130 øl i 2015, der blev brygget på det samme brygværk. Øl der kom fra Ølsnedkeren, Dry & Bitter Brewing Company, Gamma Brewing Co., Bad Seed Brewing, Black Rooster Brewery, Ghost Brewing, Howling Monkey og Vassingerød Bryghus.

Ølsnedkeren åbning

Selve Ølkollektivet ejes fortsat af Simon Toft Hansen (tv) og Tobias Rieck (th). Men ellers har Ølsnedkeren og Dry & Bitter Brewing Company aktuelt hver 7 til 8 tanke opstillet. Brøggeren har en tank, og Gamma Brewing Co. har to tanke.

For tiden arbejdes der på, at få Dry & Bitter Brewing Company ind som medejere af Ølkollektivet.

Ølsnedkeren samt Dry & Bitter Brewing Company bryggede størstedelen af de 130 øl i 2015. Samlet 93 øl – 68 fra Ølsnedkeren og 29 fra Dry & Bitter. Hermed bryggede Ølsnedkeren også i 2015 flest øl i Danmark på eget anlæg. Et anlæg der altså er ejet sammen med Tobias Rieck, Brøggeren.

Ølfestival København 2015 Søren Parker Wagner

Bag Dry & Bitter Brewing Company står Søren Parker Wagner og Jay Pollard – Søren ses her (foto, Ole Svenningsen, RealHoppyAle). Deres selskab Dry & Bitter ApS står ud over bryggeriet også bag ølbaren Fermentoren i København. Foruden de ejer Fermentoren Aarhus sammen med Mads Jørgensen, der står for den daglige drift.

Ølfestival København 2015 Nick Theilgaard Olesen

Ølsnedkeren åbnede som brewpub på Nørrebro, København i 2012, men blev til en ølbar, da selve brygningen af øl flyttede til Ølkollektivet. Den 5. februar åbner Mig & Ølsnedkeren i Mejlgade i Aarhus, som Nick Theilgaard Olesen (foto, Ole Svenningsen, RealHoppyAle) ejer og er barchef for. Han er medejer af Gamma Brewing Co., der brygger og har tanke ved netop Ølkollektivet. Simon Toft Hansen og Tobias Rieck, Ølkollektivet købte konkursboet efter Stronzo Brewing Co. i sommeren 2014, og overtog samtidig Stronzo’s lejemål i det tidligere mejeri ved Gørløse.

Rekord øllisten:

Læs mere:

Book manden bag Beerticker, Peter Myrup Olesen til foredrag eller ølsmagning:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *