Herslev Bryghus: Produktionen stiger fortsat

Fra næste vinter brygger Herslev Bryghus kun på økologisk malt. Til maj åbner gårdbutik.

Herslev Bryghus produktion steg med 15 procent i 2011, og den stiger fortsat. Roskilde Avis skriver:

Det går så godt i det hyggelige Herslev, at produktionen sidste år steg med 15 procent, og i år ser regnskabet lige så godt ud, forklarer Tore, der egentlig har en baggrund som landmand. Derfor er det også ham, der dyrker de 30 hektar jord, der hører til bryggeriet, og som forsyner ham med korn og andre ingredienser til øllet.

– Det betyder, at vi selv udvikler kornet og kan få det præcis som vi vil have både til vores standard-øl og de nye, vi udvikler, siger Tore Jørgensen.

Roskilde Avis oplister følgende om Herslev Bryghus:

  • Brygger 3.000 hekto-liter øl om året
  • Det er det samme som 60.000 øl, hvis de er på halvliter flasker (red: det er nu 600.000 flasker)
  • Bryggeriet har 7 slags faste øl og 13 sæson-øl
  • Det tager fra 3 uger til 2 år, før en øl er brygget færdig
  • Bryggeri-ejer Tore Jørgensen dyrker selv de 30 hektar land, hvor det meste af kornet, som bruges til hans øl, kommer fra
  • Fra den kommende vinter bliver al kornet økologisk
  • Fra maj åbner en officiel gårdbutik
  • Bryggeriet holder jævnligt øl-smagninger
  • Michelin-restauranter, der serverer øl fra Herslev Bryghus: Kong Hans Kælder, Geranium, Kokkeriet, Herman i Nimb, AOC og Den Røde Cottage

Herslev Bryghus eneejer Tore Jørgensen har et bryggerteam på tre mand: Kristoffer Wolff, siden sidste år Claus Christensen – GourmetBryggeriets sidste brygger samt Peter Sonne på halv tid. Peter Sonne brygger også på Halsnæs Bryghus, Nørrebro Bryghus restaurantbryggeri foruden han har hans eget projekt – Flying Couch Brewing.

Bryghuset har nu også fået en kommunikations- og eventansvarlig – journalist Trine Helene Henrichsen.

Herslev Bryghus er nu oppe på at brygge 2.500 liter pr. gang. Har senest udvidet med fire 50 hl tanke.

Læs mere: