Fur Bryghus og Hancock: Salget uændret trods ølafgift stigning

Fur Bryghus og Hancock er træt af at stå for ekstra skatteopkrævning. Men forhøjet ølafgift har ikke haft konsekvens for salget.

Skive Folkeblad giver et par eksempler på konsekvensen af, at ølafgiften blev forhøjet ved nytår:

Købmanden skal give otte kroner mere for en kasse Hancock. Og for hver af de store flasker Fur-øl er prisen til detailhandelen steget med en krone.

Per Kristensen, der er forretningsfører fra Fur Bryghus, er træt af den forhøjede ølafgift trods uændret salg:

– Vi er alle trætte af at skulle have en ekstra afgift på. Det påvirker selvfølgelig prisen, og jeg tror, at grænsehandelen eksploderer sindssygt på grund af det her. Men heldigvis er vi i et andet segment, så vi står noget stærkere. Vi sælger ikke dåseøl, så vi står ikke i direkte konkurrence med grænsehandelen. Stigningen har ikke haft nogen indvirkning på vores salg. Men jeg er træt af at blive brugt som afgifts-instans ved at skulle kræve skat ind.

Regnskabschef Jørn Jensen ved Hancock Bryggerierne siger til Skive Folkeblad:

– Jeg har det rigtig, rigtig træls med det. Det her er udelukkende en afgiftsstigning, så vi sidder rent faktisk og kræver skat op uden at få en krone for det! Det er simpelthen ren og skær skatteopkrævning.

Jørn Jensen tilføjer, at ledelsen hos Hancock Bryggerierne A/S vedrørende pris-niveauet for i år har valgt at droppe bryggeriets sædvanlige prisjustering.

Læs mere: