fØLs 2015 fotos – Bedste øl fra nye Frederikssund Bryghus

Opdateret

Jesper Schwartz fØLs 2015

Det nye Frederikssund Bryghus debuterede eftertrykkeligt ved fØLs – Frederikssund ØL Smagning – i den forløbne weekend. Jesper Schwartz, der står bag, vandt klart publikums afstemningen om den bedste øl – Brændenælde-Lakrids-Rom (BLR) Porter (8%). Medbragte også Færgelundens Gyldenbryg – “Frederikssund Bryghus’ svar på en guldøl”.

Der var 94 øl med i afstemningen. Top 10 blev følgende:

  1. Frederikssund Bryghus Brændenælde-Lakrids-Rom (BLR) Porter (190 point)
  2. Hornbeer Vladimir P (142 point): Imperial Stout
  3. Det Lille Bryggeri Double Chili Lakrids Ale (63 point)
  4. Kissmeyer Beer Kissmeyer Dark Side Of The Moon (59 point): Fadlagret Imperial Porter
  5. Spybrew Conspiracy IPA (53 point)
  6. Slangerup Bryghus Kingo Porter (50 point): Med rå engelsk lakrids
  7. Hornbeer TopHop (46 point): Session IPA
  8. Slangerup Bryghus Sol Over Slangerup (44 point): Ale med hyldeblomst og honning
  9. Hornbeer Black Magic Woman (40 point): Imperial Stout
  10. Flying Couch Brewing Opie Pale Ale (33 point)

Spybrew fØLs 2015

Spybrew havde snigpremiere november sidste år i Sverige ved All In Beer Fest i Göteborg. På dansk grund var der premiere i december med en enkelt øl. Det var ved Amager Ølhus og på cask endda – Amager Ølhus Chiliøl. Den var med i Frederikssund på fad sammen med Conspiracy IPA og It Should Have Been Orange – en Witbier. Jens Lynge Larsen (tv) har indrettet et bryggeri på privatadressen i Hvidovre, hvor der kan brygges 150 liter af gangen. Med på standen var Bjarne Bech- Larsen, der er håndbrygger og uddannet øldommer.

Morten Byrgesen fØLs 2015

Slangerup Bryghus – også kendt som Ramonisu Bryg – var også et af de bryghuse, der så dagens lys sidste år i kommerciel sammenhæng. Morten Byrgesen håndbryggede før 50 liter af gangen. Nu er kapaciteten udvidet til 200 liter i garagen, hvor han og konen Susanne tidligere havde et VVS-firma. Nu er han afdelingsleder i en servicevirksomhed. Slangerup Bryghus debuterede på Beerticker 2014 årsliste over nye danske øl med 13 øl. Morten brygger og Susanne klarer diverse praktiske ting i forbindelse med bryggeriet.

Stefan Meisner Larsen fØLs 2015

Nordsjællandske Vassingerød Bryghus – lig Stefan Meisner Larsen, debuterede i oktober på Taphouse med den første øl – Freys Gilde (5,5%) – en Amerikansk Brown Ale tørhumlet med Cascade humle. Kontraktbrygget ved Ølkollektivet ligeledes i Nordsjælland efter Stefans opskrift. I Frederikssund var der premiere på endnu en øl – Heimdals Lys (6,6%) – en Saison med Sorachi Ace humle. Før Stefan gik kommerciel havde han en ti-årig fortid som håndbrygger.

Flying Couch Brewing fØLs 2015

Peter Sonne (tv), Flying Couch Brewing fik sig bl.a. en snak med Jacob Munk (i midten), Black Rooster Brewery og BrewService.

Anders Kissmeyer fØLs 2015

Anders Kissmeyer havde også fundet vej til Frederikssund med Kissmeyer Beers øl. Det blev til en fjerdeplads i publikums afstemningen med Dark Side Of The Moon – en Imperial Porter der er lagret på Niepoort fade. Blandt øllene der var medbragt var også tre samarbejdsbryg. Enlightenment Ales/Kissmeyer Titania – Saison med Brett, honning, lyngblomster, hyben og kamille. Hill Farmstead/Cambridge/Kissmeyer Nordic Saison med lynghonning, lyngblomster, hyben og rabarber. Samt endelig Nøgne Ø/Kissmeyer Naked Kiss – en Imperial Porter med solbær.

Hornbeer fØLs 2015

Hornbeers Jørgen Fogh Rasmussen kunne glæde sig over, at han scorede en andenplads i publikums afstemningen med Vladimir P – en såkaldt Triple-Russian XXL Imperial Stout. Hornbeer har tidligere vundet publikums afstemningen – en gang med Viking Chili Stout og to gange med The Fundamental Blackhorn.

fØLs 2015 hallen

fØLs var i år flyttet fra Valhal over på den anden side af vejen til Frederikssund Hallen. Af nødvendighed for sidste år måtte der afvises gæster. Der kom således også 135 flere gæster i år – 782 var der.

fØLs 2015

Fotos: Ole Svenningsen, RealHoppyAle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *