Ekstra Bladet: Seks stjerner til Nørrebro Bryghus jubilæumsøl

Nørrebro Bryghus

Ekstra Bladets ølanmelder Ole Madsen tester i dagens avis fire øl i anledning af Øllets Dag i dag. Jubilæumsøl ligesom Øllets Dag i år har 10 års jubilæum.

Nørrebro X fra Nørrebro Bryghus scorer topkarakteren 6 stjerner. Ny øl i anledning af Nørrebro Bryghus 10 års jubilæum den 12. september. En Dark Milk Ale på 6,5%.

… en forrygende øl, som fuldt ud lever op til Nørrebro Bryghus’ flotte, høje niveau. Den sorte X er brygget med bl.a. laktose, mælkesukker, som bidrager med en let sødme og fylde, der ligger i ske med tobak, røg- og vaniljenoter. Tør, humlet finale. Flot fødselsdagsøl.

300 fra Det Lille Bryggeri får 5 stjerner. Denne Barley Wine er bryg nr. 300.

Der er bl.a. brugt amerikanske humler og figenpuré, hvilket gør øllen indsmigrende sødladen med noter af blomme i madeira, urter og eksotiske krydderier. Eminent digestive vel tilbagelænet.

Mermaid Porter 2013 fra Husbryggeriet Jacobsen får ligeledes 5 stjerner. Den er brygget i anledning af Den Lille Havfrues 100 års fødselsdag.

I havfrueporteren er der bl.a. brugt levende østers og strandurt. Resultatet er en fløjlsblød og metroseksuel porter med eventyrlige, mørkristede noter med indslag af frisk havluft, tobak og lakrids.

  • 6: Nørrebro Bryghus Nørrebro X
  • 5: Det Lille Bryggeri 300
  • 5: Husbryggeriet Jacobsen Mermaid Porter 2013
  • 4: Bøllingsø Bryghus Bryggerens Bock (bryg nr. 300)

Ikke frit tilgængelig: Øllets Dag (Ekstra Bladet)