Brøckhouse’s stiftere brygger Bøgedal Bryg No 300

To af ølrevolutionens pionerer – Casper Vorting og Allan Poulsen – bryggede i går ved Bøgedal Bryghus.

De to stiftere af Brøckhouse – Bøgedal’s Casper Vorting og Allan Poulsen – bryggede i går sammen Bryg No 300 ved Bøgedal Bryghus. Med gammelt øl fra Bøgedal og Brøckhouse.

Pionererne Casper Vorting og Allan Poulsen stod tilbage i 2001 bag starten af det første af de nye mikrobryggerier – Brøckhouse i Hillerød. Det startede i Allan Poulsens kælder. Planen var, at Brøckhouse skulle flytte over til gården Bøgedal vest for Vejle, når der var brug for mere plads. De første to år tog Casper Vorting en gang ugentligt til Hillerød for at brygge.

Men da det blev så seriøst, at de to pionerer blev fuldtidsbryggere, besluttede de at splitte op grundet den store afstand. Bøgedal Bryghus kom for alvor op og køre i 2004.

Allan Poulsen ved brygning af Bøgedal Bryg No 300

I 2004 investerede Brøckhouse stort i nyt bryganlæg og senere i tappeanlæg. Det blev fatalt, fordi overraskende mange nye mikrobryggerier nu åbnede efterfølgende. Brøckhouse blev offer for finanskrisen i 2009 og gik konkurs med en gæld på 10 mio. kr.

Navnet Brøckhouse blev solgt og videreføres nu som et brand i selskabet Brøckhouse Danmark Aps. Det ejes af Premium Beer Import og svenske Åbro Bryggeri, hvor øllet nu brygges. Allan Poulsen vendte tilbage til hans udgangspunkt – IT branchen.

Se også – her hentes det gamle Bøgedal øl samt der tappes:

Trackbacks