Beerticker.dk er tæt på at lukke

Beerticker.dk lukker midlertidig fra fredag – 24. september – og en lille uges tid frem. En permanent lukning er meget tæt på.

Bag scenen er der siden april fra min side seriøst arbejdet på at sikre en økonomisk fremtid for Beerticker.dk. Da blev der sendt forslag til organisationer i den danske ølverden. Forslag der i detaljer redegjorde for de fremtidige udviklingsplaner for Beerticker.dk, samt hvordan den danske ølverden kunne dele finansieringen, så en fremtidig eksistens af sitet kunne muliggøres. For dem der måtte være i tvivl, så kræver Beerticker.dk absolut mere end et fuldtidsarbejde – og på nuværende tidspunkt eksisterer der ikke en indtægtskilde. Og det er kun mig, der står bag sitet.

Reaktionen fra de pågældende organisationer i den danske ølverden kan opsumeres meget kort: Stilhed – samt enkelte meget kortfattede svar. Med den tid der nu er gået siden april, må jeg konstatere, at det ikke er lykkedes at sikre en fremtid for Beerticker.dk. Jeg har ellers fået rigeligt af reaktioner gående ud på, at man synes Beerticker.dk er en god ide. Men jeg må konkludere: Den danske ølverden synes Beerticker.dk er godt – bare ikke lige vores penge skal involveres i det.

Reklamer er ikke en realistisk finansiering. Beerticker.dk er en niche nyhedstjeneste i et lille land. Selv i USA eksisterer der ikke noget ølnyheds site, der indbringer en fuldtidsløn. Der er nogle, der forsøger – men det er endnu ikke lykkedes.

Der er aldrig nogen, der har bedt om Beerticker.dk – det har været en satsning fra min side. Det har tidligere været offentligt fremme i et interview med mig i ØLentusiasteN, at jeg hele tiden har haft en plan B. Beerticker.dk er et stort CV for mig og min evner. Således er jeg i gang med forberede en fremtid efter en lukning – og derfor har nyhedsformidlingen på Beerticker.dk allerede været nedprioriteret i løbet af den seneste uges tid.

For langt de fleste der læser det her, vil det være en nyhed, at der har været arbejdet på at sikre en finansiering fra den danske ølverden. For det har kun foregået mellem organisationer og mig.

Nu offentliggør jeg det hermed for alle. Hvis nogle har ideer til, hvordan en finansiering kan sikres, så er de meget velkommen til at melde sig på banen nu. Men det haster. Om f.eks. to måneder er det nok for sent. Til den tid er Beerticker.dk lukket – og jeg er nok kommet så langt med min nye fremtid, at det ikke længere vil være muligt at reetablere Beerticker.dk.

Nogle vil nok foreslå abonnement. Det er kun realistisk, at aktører i branchen vil betale abonnement – ikke almindeligt ølinteressede. Således ville der blive tale om x-antal tusinde kroner om året – afhængig af f.eks. et bryggeri’s størrelse. I øvrigt ville bryggerier også komme til at betale mere via et direkte abonnement, fremfor hvis de indirekte var med til at finansiere Beerticker.dk via deres brancheorganisation. Den løsning der har været arbejdet på – uden resultat.

Men ambitionen med Beerticker.dk har aldrig været kun at være en branche nyhedstjeneste. Sitet skulle samtidig være med til bredt at fremme interessen for øl. Øl er en passion for mig. Så hvis det ikke er muligt fremtidigt at sikre Beerticker.dk som værende gratis og frit tilgængelig på nettet, så foretrækker jeg at lukke. Og få en fremtid i et privat ansættelsesforhold. Desuden har jeg ikke økonomisk mulighed for at vente på, at en abonnementsmodel giver mig en indtægt.

Beerticker.dk er ikke færdig udviklet, men med den seneste omlægning er jeg kommet et stort skridt nærmere, det jeg har planlagt. En total systematisk overvågning af ikke frit tilgængelige kilder var en del af de fremtidige planer. Men det er ikke gratis, så det ville først blive indført, når Beerticker.dk var indtægtsgivende. Desuden ville dækningen af øl nyheder blive udvidet (nye øl osv.).

I første omgang lukker Beerticker.dk fra fredag 24. september og til et tidspunkt ind i næste uge. Det er mest fordi jeg vil være travlt optaget til anden side. Normalt ville jeg have kørt en midlertidig basal kortfattet nyhedstjeneste. Men her vælger jeg helt at lukke ned – så kan den danske ølverden spekulere over, om det skal være sådan permanent.

Hvis alternativ ølnyheds formidling opblomstrer, mens Beerticker.dk midlertidigt er lukket, kan jeg kun tage det som udtryk for, at dem der står bag det ikke ønsker nogen fremtid for Beerticker.dk.

Min offentlige liste over nye danske øl i 2010 er uannonceret ikke blevet opdateret siden juni. Og nu er den helt fjernet. Ganske enkelt fordi det ikke er smart at lade alt være frit tilgængeligt, når jeg prøver på at sikre Beerticker.dk’s overlevelse. Jeg har en intern liste, der stadig opdateres. Hvis Beerticker.dk overlever vil listen igen blive gjort offentlig tilgængelig.

På nuværende tidspunkt må jeg konstatere, at den nyhedsformidling og fremme af øllets sag Beerticker.dk har kunnet tilbyde, har den danske ølverden ikke syntes var enkelt mands fuldtidsløn værd.

Hvis nogen ønsker at kontakte mig personligt angående muligheder for at sikre Beerticker.dk’s overlevelse, kan de bruge nedenstående mail. Men klokken er 2 minutter i 12.

Peter Myrup Olesen
Beerticker.dk

Kommentarer

 1. siger

  Kommentar flyttet fra De Store Live:

  Morten Laursen:

  Det var godt nok en trist nyhed

  Jeg er personligt herinde et par gange dagligt for at holde mig opdateret og jeg synes det er fedt at Beerticker.dk favner så bredt, både store udenlandske koncerner og de små danske bryggerier er repræsenteret.

  Men jeg kan sagtens forstå at du ikke kan arbejde gratis og vil da ønske dig alt mulig held og lykke i fremtiden.

  Jeg krydser fingre for at Beerticker.dk kan overleve.

  PS. Var det muligt at fortsætte en del af arbejdet med udefrakommende frivillig arbejdskraft?

 2. Martin Schau siger

  Det er ganske enkelt katastrofalt, både for forbrugeren/ølentusiasten og for producenterne/bryggerierne. Håber inderligt at der kan findes en løsning. Du har gjort et fantastisk stykke arbejde, Peter.

 3. siger

  Det är mycket tråkigt att höra att den mest uppdaterade och intressanta nyhetssidan för öl skall stänga ner. Mycket synd att du inte lyckades ordna finansiering till siten.

  Lycka till i det du gör i framtiden! Jag hoppas du kan dra nytta av din erfarenhet med Beerticker.dk. Du är alltid välkommen att skriva en rad hos oss om du saknar ölskriveriet, även om jag främst hoppas att det ska gå att driva Beerticker.dk vidare.

  Daniel
  Schnllle och Schmak

 4. siger

  Selvom jeg ikke er den store øl-entusiast, har jeg da en god ide. Her i USA er der stor interesse for dansk øl og ølnørder her omkring er helt vilde. Du kunne evt. implementere en engelsk version af siden for at tiltrække mere trafik og interesse.

 5. Christian siger

  Hej Peter,

  Det vil være rent forfærdeligt hvis du er nødt til at lukke. Danske Ølentusiaster alene vil ikke kunne betale din løn, men mit forslag har været at du i hvert fald får en rimelig pris for listen over danske ølnyheder. Jeg forstår ikke hvis bryggerierne ikke har behov for at tilbyde at betale resten…

 6. siger

  Thomas. En engelsk version er faktisk en del af det ikke offentliggjorte forslag. Inklusiv hvordan det kan være med til at promovere dansk øl i udlandet. Og jo – jeg ejer også Beerticker.com.

  Men jeg har kun 24 timer i døgnet, foruden det vil tage tid, før det er indtægtsgivende. I øvrigt eksisterer der ikke nogen amerikansk ølblog, som giver en fuldtidsindtægt.

 7. siger

  Hej Peter, det er jeg indforstået med, men som jeg ser det er det din eneste mulighed…..muligvis. Du kunne evt. finde en at arbejde sammen med således at du kunne få det oversat. Det ville nok 100 doble dit marked.

 8. siger

  Kommentar flyttet fra De Store Live:

  Michael Knoth:

  Ærgerligt! Jeg bruger beerticker.dk et par gange om ugen lige for at følge med i, hvad der sker på den danske øl scene.

  De udenlandske får jeg fra andre medier.

  Var det ikke en ide kun at koncentrer sig om de danske nyheder? Vil dette ikke give en mindre belastning?

  Tilslutter mig endvidere Morten Laursens forslag: Var det muligt at fortsætte en del af arbejdet med udefrakommende frivillig arbejdskraft?

 9. Kasper Ammitzbøll siger

  hej peter.

  jeg har siden din artikel i Ølantusiasten fuld din blog og synes den er helt fantastisk. ville være rigtig ked af at du lukkede siden ned.

  jeg har der for et forslag:
  Lad communityet til at tage over, få nogle til at hjælpe dig. jeg ved ikke hvordan dit system virker men det må være noget med at du modtager en masse mail og kikker på en masse sider og så skriver du artikler.

  hvad nu hvis det var sådan, at du kun skulle godkende de artikler der blev skivet ud fra alle de nyheder der var.

  altså du lager det infomation dit system opsamler ud til brugerne som så skriver artiklerne, som du så godkender og de kommer på siden.

  det kan være en lille sluttet kræs af admins som skriver artiklerne.

  jeg vil op fortræ alle der kunne have løst til at yde en indsats til at skrive det her i kommentarene og evt. sende en mail til peter.

  hvis jeg kan gøre noget for at siden bliver oppe så sig til!!!

  Kasper

 10. siger

  Som medindehaver af en specialøl`s butik, nu også på nettet ved jeg også hvor svært det kan være at skaffe kapital. Vi startede Humletorvet for over 3 år siden og har passet butikken i fritiden ved siden af et fuldtidsjob. Det har haft sine omkostninger, men jeg krydser fingre for dig Peter.

 11. siger

  Jeg er enig med Kasper ovenfor. En mulighed kunne være at gøre beerticker til et brugerdrevent site – lidt ala digg.com eller 180grader.dk – Der findes masser af (gratis) softwareløsninger, som giver den mulighed. Man kan også komme et langt stykke ved at automatisere indhentningen af nyheder via feeds. Du bør ikke undervurdere ølbryggerfolkets villighed til at få nyheder om deres produkter og virksomheder ud til folk – og i den sammenhæng spiller Beerticker en alt for stor rolle, til at de kan have interesse i at lade siden dø.

  Derudover tror jeg ikke helt du bør afskrive reklame. Med Google Adwords burde du kunne komme et stykke af vejen, omend jeg heller ikke tror det kan blive til noget man kan leve af

 12. Morten Laursen siger

  @Hans Henrik Juhl
  Du skriver at man ikke skal undervurdere ølbryggerfolkets villighed osv.

  Det afspejler sig vist desværre ikke i antallet af tilkendegivelser til Perters forslag til finansiering af sitet.

  Jeg kan af gode grunde ikke vide hvad der er foreslået men man må vel konstatere at der i den danske ølbranche ikke er støtte omkring et uafhængigt nyhedssite, hvilket jeg synes er meget beklageligt.

  Måske det er et spørgsmål om at man ikke savner noget før man mister det?

  Jeg håber fortsat på at der kommer en afklaring på sitiationen således alle fremover kan få glæde af Peters arbejde.

 13. Lasse siger

  Jeg har indtil nu fået alle mine ølnyhedet fra to kilder. Beerticker og Ølentusiasten. Personligt har jeg fortrukket den webbaserede lynhurtige formidling af nyheder på Beerticker, og egentlig kun skimmet Ølentusiasten når det dukker op en sjælden gang.

  Kunne Danske Ølentusiaster ikke fastansætte dig, droppe det trykte blad og i stedet lade dig være webmaster på et site, som kombinerer de gode artikler fra Ølentusiansten med de hurtige nyheder som Beerticker hidtil har leveret.

  Lasse

Trackbacks