Beer Here får seks stjerner i Jyllands-Posten

Beer Here Nordic Rye

Christian Andersen tester fem nordiske øl i Jyllands-Posten i dag. Han står i øvrigt bag Ny Nordisk Øl projektet sammen med Anders Kissmeyer og Per Kølster.

Nordic Rye fra Beer Here får de maksimale seks stjerner:

Ambitiøs på alle måder – malt, humle, gær, etc. – men ikke en øl, som man behøver at gøre sig umage for at smage. En legende, pulserende strong-ale agtig øl med god fylde og massiv maltbund. Aromaer af brændt karamel. Selv kalder bryggeren det en godtøl.

Finske Malmgård Arctic Circle Ale får ligeledes seks stjerner:

Masser af smag, masser af alt det gode, inklusive bitterhed, men igen en ukompliceret og elegant øl ligesom Nordic Rye Ale. Igen en strong ale-agtig øl. Let brændt karamel og mild honning i aromaerne.

Hindbær Lakrids Ale fra Det Lille Bryggeri får fem stjerner:

Flot styret aroma med den populære lakrids, som går perfekt til humlen. Hindbæraromaen kommer også til sin ret. I slægtskab med en belgisk golden ale eller en saison a la Pipaix.

Lava fra islandske Ölvisholt Brugghús får fem stjerner:

Aromaer af intens mørk chokolade. Fineste, men mest gennemtrængende syrlighed som i mørke stenfrugter i en næsten komplet imperial stout. Humlen og røgen er underspillet og understøtter de fire forskellige malte.

Læs mere: