Amager Ølhus tæt på at blive en realitet

Mads Bonde Bodega

Amager Ølhus – Danmarks første Facebook finansierede værtshus er meget tæt på at blive en realitet.

En pioner i den danske ølverden – Johnny Hansen – står bag den nye planlagte ølbar. Han vil overtage den eksisterende Mads Bonde Bodega i Holmbladsgade 22 på Amager, København.

Imidlertid har hans bankforbindelse afslået at låne de nødvendige penge. Derfor rejser han dem nu i stedet for via Facebook:

Jeg kan overtage en lille bar på Amager, men da jeg, gennem mange år, er kunde i Danske Bank, er mulighederne for at låne ikke tilstede og jeg var ved at opgive projektet, da jeg læste om en kvinde der havde lånt via Facebook, og så tænkte jeg, det kan jeg da også!

Her er planen: du (og måske nogle af dine venner) låner mig 1.000 (eller mere), jeg betaler tilbage løbende og senest om to år. Som tak for hjælpen giver jeg et glas godt øl (betydeligt mere end du får for at ha’ pengene i banken).

Der kan indbetales på: 3336-3336183103. Jeg sender jer et Gældsbrev på at jeg har lånt pengene så snart der er indbetalt!

Af de nødvendige 100.000 kr. var de 93.500 kr. lovet i dag – mandag og 77.495 kr. indbetalt. I løbet af mindre end to uger.

Amager Ølhus er det samme navn, som den ølbutik Johnny Hansen åbnede i 2000 på Italiensvej. En pioner inden for ølbutikkker, men den lukkede efter et par år. Siden har han været kendt som Johnny Ølhus. Da han er tæt på at blive arbejdsløs fra sit arbejde som bedemand, vil han nu genoplive Amager Ølhus navnet.

Mere præcist beskriver han Amager Ølhus som “… en hyggelig blanding af dansk bodega, engelsk pub og en ølbar.”

Baren får 12 haner, og Johnny Hansen har allerede fremlagt planerne for, hvad der kommer på hanerne:

 1. Hancock – Høker Bajer
 2. Hancock – Black
 3. König Ludwig Schlossbrauerei – Dunkel
 4. König Ludwig Schlossbrauerei – Hefe Weissbier
 5. Shepherd Neame – Spitfire
 6. Greene King – Abbot Ale
 7. Fuller’s – London Porter
 8. Brains – Black
 9. Westmalle Dubbel
 10. Gæsteøl (BeerHere ved åbning)
 11. Gæsteøl (Coisbo Beer Manhattan Dawn ved åbning)
 12. Gæsteøl

Trackbacks