31. juli 2014 – Store Blåbær Dag

Cantillon Blåbær Lambik

I dag – 31. juli – er det tid for den årlige frigivelse af Cantillon Blåbær Lambik. Den sælges fra kl. 19:10 i Ølbutikken, København.

Men der er kun ca. 100 flasker til salg af denne meget eftertragtede øl – heraf 70 på 37,5 cl og 30 på 75 cl. Herudover er et ukendt antal reserveret til kun at være til salg til at drikke i butikken (men ikke i dag).

Bestemt ikke meget i forhold til hvor stor interessen er for denne øl. Forventningen i forvejen er, at der ikke en gang er nok til dem, der kommer for at stå i kø i dag. Derfor er der også streng rationering – kun en flaske pr. person. Og den kan ikke reserveres i forvejen.

Baggrunden er dels, at den aktuelt er nr. 42 på RateBeers liste over verdens bedste øl – dermed verdens bedste frugtlambic. Samt naturligvis at den brygges i så begrænset mængde – udbud og efterspørgsel.

Siden 2005 har Jean Van Roy, Cantillon brygget denne øl eksklusivt til Ølbutikken. I meget nært samarbejde med Jeppe Jarnit-Bjergsø – Evil Twin Brewing, der tidligere var den ene medejer af Ølbutikken. Sidste år blev Ølbutikken solgt til Morten Valentin Ejlertsen og Amager Bryghus – men Cantillon Blåbær Lambik kommer fortsat til salg i Ølbutikken.

Selvom der ikke er meldt noget ud om det, må man forvente, at en pæn andel af Cantillon Blåbær Lambik nu er reserveret til Jeppe Jarnit-Bjergsø’s New York ølbar – Tørst. Samt at det er derfor, at der kun kommer 100 flasker til salg i dag.

DR1 Aftenshowet Cantillon Blåbær Lambik

Interessen er bestemt ikke blevet mindre af, at Cantillon Blåbær Lambik i går aftes blev omtalt i Aftenshowet på DR1. Jens Ungstrup, ølambassadør ved Taphouse og Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller medvirkede. Det handlede om Cantillon Blåbær Lambik samt andre sjældne og eftertragtede øl. Der tales om Dark Lord DayMikkeller Barrel Aged X Imperial Stout 2007 samt Westvleteren.

Se indslaget: